Imatge de l’alcalde pujant al cotxe per marxar. Foto: Twitter (@llunavermella)

Quasi un any i mig després de l’inici de la reforma del Paral·lel, el passat dissabte 14 de març va tenir lloc la inauguració de la nova avinguda, que va estar marcada per la pluja i per les protestes d’una trentena de veïns de la plataforma Som Paral·lel.

La passejada per l’avinguda que tenia prevista fer l’alcalde Xavier Trias va haver de transformar-se en una reunió amb diferents veïns i algun periodista dins d’un bar de la zona a causa de l’aigua que queia. Allà Trias va atendre els mitjans de comunicació i es va reunir amb un grup de veïns i comerciants, que es van mostrar relativament satisfets amb la nova avinguda. Qui no va mostrar la seva satisfacció, sinó més aviat tot el contrari, van ser una trentena de veïns de la plataforma Som Paral·lel, que es van manifestar a la porta del bar on l’alcalde havia entrat.

Tot seguit, quan Trias i la resta d’autoritats van sortir al carrer per reprendre la passejada, les protestes d’aquests veïns, que van increpar la comitiva, van provocar que Trias hagués de marxar ràpidament en cotxe. Uns dies més tard el batlle barceloní va declarar que “no van ser els veïns els qui ens van escridassar, sinó gent violenta lligada a moviments estranys com els okupes i gent de Ciutat Morta”.

Aquestes paraules de Trias van acabar provocant que des de Som Paral·lel, en una carta oberta publicada fa una setmana, s’hagi acusat l’alcalde de “no només no ser capaç de reconèixer i entendre el teixit associatiu i veïnal, sinó també manifestar una mala fe per desacreditar el veïnat que quan convé planta cara a l’Ajuntament”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram