Actualment s’està treballant en la renovació del paviment de les andanes. Foto: Línia Sants

L’Estació d’Autobusos Barcelona-Sants estrenarà aviat nova imatge. Durant la primera quinzena del mes de febrer van començar les obres de remodelació d’aquesta instal·lació situada al carrer Viriat, en el tram comprès entre Comtes de Bell-lloc i Enric Bargés, que impulsen el Districte i l’empresa que gestiona els autobusos de llarg recorregut.

Tal com es va estipular a l’acord signat amb la concessionària i la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat, l’Ajuntament està fent les intervencions a la via pública, mentre que Estació d’Autobusos de Sants SL s’encarrega de la millora i la rehabilitació dels diferents espais d’atenció als clients. Tot i això, des de l’Ajuntament s’ha demanat a Adif, propietari de l’estació, que acceleri la renovació de la zona. Es calcula que aquestes intervencions suposaran una inversió de 200.000 euros, i està previst que les obres estiguin acabades aquesta primavera.

Les obres de remodelació per adaptar la imatge i la funcionalitat d’aquesta estació compleixen amb un doble objectiu: renovar l’estació i contribuir a la millora del seu entorn. Les primeres reformes han consistit a pintar la marquesina que fa de sostre de la instal·lació i les columnes que li serveixen com a suport. Paral·lelament, s’ha renovat i s’ha fet l’arranjament de la vorera esquerra del carrer de l’estació. L’altra gran modificació que ja s’ha aplicat ha consistit a canviar la tanca que separa els diferents espais d’aparcament.

A més d’això, una de les grans actuacions que ja està en marxa és la renovació de la pavimentació de les andanes, un espai on els passatgers esperen els busos, però que també es fan servir per als vianants com a zona de pas. En aquesta zona s’afegiran nous bancs que reemplaçaran els que hi havia fins ara, i també es renovarà completament la il·luminació del recinte. A més, els murs que serveixen de protecció a les rampes d’accés als soterranis de la instal·lació, a la cantonada del carrer Viriat amb Comtes de Bell-lloc, també es repararan. D’altra banda, també està previst que es reordeni l’espai on aparquen els autobusos, cosa que comportarà eliminar tres dels deu punts d’aparcament, que acolliran les noves instal·lacions.

Per últim, s’afegirà un nou mòdul prefabricat per ubicar-hi les sales d’espera i els llocs d’atenció al client i la venda de bitllets, així com els lavabos i altres serveis per als seus usuaris.

Una porta d’accés a la ciutat

L’estació d’autobusos forma part del conjunt de l’equipament de l’estació Barcelona-Sants, una de les grans portes d’accés a Barcelona. Aquest equipament, inaugurat el 1979, absorbeix milions de desplaçaments al llarg de l’any.

Les diferents línies de tren de l’estació de Sants connecten la ciutat amb la comarca i amb la resta de Catalunya (Rodalies, Mitja Distància i TGV), amb l’Estat (Llarga Distància i TGV) i amb Europa (Llarga Distància).

Aquesta funció és la principal raó de ser de l’estació, però ni de bon tros és l’única. Barcelona-Sants també acull dues estacions de metro (a les línies 3 i 5, amb el nom Sants-Estació) i darrerament ha potenciat el seu ús comercial amb l’establiment de diverses botigues al seu interior. Per últim, a la planta superior de l’edifici hi ha un hotel.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram