La colla santsenca durant la seva actuació a Tarragona. Foto: Borinots

Diumenge passat els Borinots van tornar a trepitjar el Tarraco Arena Plaça en el marc del XXVè Concurs de Castells de Tarragona, l’esdeveniment bianual que reuneix les dotze millors colles del panorama casteller del país i l’únic amb caràcter de competició.

La colla santsenca arribava a la cita després d’uns molt bons assajos de la torre de 9 i amb quatre tripletes a la butxaca. El contrapès a aquesta dada l’exercia el fet que els Borinots arribaven al Tarraco Arena Plaça sense haver-hi descarregat mai un castell de 9.

Els santsencs van iniciar la seva participació enlairant el 3 de 9 amb folre a la primera ronda. El castell, que no presentava unes mides òptimes, es va descarregar gràcies a la confiança que ja fa mesos que la colla ha demostrat amb aquest castell. El primer objectiu de la jornada, completar amb èxit un castell de nou pisos per primera vegada a la Tarraco Arena Plaça, ja estava assolit. A segona ronda, els Borinots van tirar el 4 de 9 amb folre, un castell que, tot i haver-lo descarregat en quatre ocasions, encara se’ls resisteix de tant en tant. Diumenge, el fet que no tingués bones mides des del principi, va fer que pugés més mogut que de costum i que es trenqués després de l’aleta. Va ser un imprevist en el programa però això no va fer arronsar els santsencs davant del gran repte de la tercera ronda: la gamma extra.

Tanmateix, la torre de 9 amb folre i manilles, el castell que la colla havia assajat intensament durant setmanes, tampoc va ser possible. El muntatge de soca, folre i manilles va ser impecable i el castell va començar a pujar amb solidesa. Tot i això, l’encaix entre manilles i terços no va quedar ben travat des de l’inici i l’estructura ho va patir, fins al punt d’ensorrar-se quan l’acotxadora s’estava col·locant. Malgrat no poder completar el castell, els Borinots van arrodonir la seva actuació a la quarta ronda amb un magnífic 5 de 8, marca de la casa, que va tenir una execució perfecta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram