El carrer Blai, a la imatge, és el focus de la denúncia que fa Alerta Poble-sec. Foto: Google Maps

Un grup de veïns, principalment del carrer Blai, i d’altres zones del Poble-sec, s’han unit en la plataforma Alerta Poble-sec per denunciar “el soroll i la degradació” que, a parer seu, pateix aquest barri del districte.

La plataforma denuncia el creixement de bars i terrasses que hi ha hagut, principalment, als carrers Blai i Vila i Vilà, la presència continua de turistes i el soroll que per tot plegat es genera. La situació els porta a assegurar que estan “fins al capdemunt de soroll, brutícia i incivisme”. En el seu manifest fundacional deixen clares les seves idees i es defineixen “com una agrupació de veïns independent i apolítica que no acceptarà mai la seva manipulació, no som cap mena d’apèndix de cap altra associació o col·lectiu”. Tot i desmarcar-se d’altres col·lectius, asseguren que “col·laborarem amb altres associacions, sempre defensant punts en els quals estiguem mútuament d’acord, mai de manera unilateral ni en decisions que es puguin prendre a la nostra esquena”.

Alerta Poble-sec assegura que “sempre actuarem de cara i a favor del veïnat, pel seu benestar i per la dignitat del barri i qualsevol associació o col·lectiu serà benvingut sempre que trobem temes en comú per defensar els veïns i fer un barri millor”. Una actitud que contraposen a la que està mantenint l’Ajuntament, a qui retreuen “les falses promeses” i culpen “de la degradació que cada dia més pateix el nostre barri”, ja que ha permès que “estigui farcit de bars”. Per exemplificar aquesta realitat citen el cas del carrer Blai, que “en 800 metres, densament poblats, té més de 40 terrasses”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram