La Trepitjada de raïm es farà aquest diumenge a les dotze del migdia. Foto: Ajuntament

El setembre, mes de verema, porta al barri de Plus Ultra, a la Marina de Port, la tradicional Trepitjada de raïm, la qual es farà aquest pròxim diumenge 21 de setembre, a les dotze del migdia, a la placeta que hi ha entre els carrers Aviador Ruiz de Alda i Aviador Franco. S’iniciarà amb la benedicció del raïm, després els nens i les nenes el trepitjaran i finalment es podrà degustar el most resultant.

La trepitjada forma part de la Festa Major del barri. Una celebració que arrenca aquest divendres a les vuit del vespre amb una missa a la Parròquia de Mare de Déu de Port en memòria dels difunts del barri i la posterior cantada d’havaneres amb l’actuació del grup Folk Montjuïc i cremat de rom.

L’endemà, a les deu del matí, tindrà lloc la sardinada popular i, a continuació, jocs infantils amb la col·laboració de la Platgeta de la Marina i la Fundació Paco Candel. A més, també es farà un taller educatiu amb els Mossos d’Esquadra. Més tard, a les 12h, hi haurà l’actuació del Grup de ball Can Clos.

Ja a la tarda, a les 16h, es farà la sortida dels veremadors, seguida d’una xocolatada popular i l’actuació del grup de flamenc de l’Associació Cultural Los Corales. A les 19h actuarà el Mago Tonio i una hora més tard el showman Martin, poc abans de l’arribada dels veremadors. A les deu del vespre es farà el sopar de germanor i a mitjanit començarà el ball familiar amb el grup Andreus.

L’endemà diumenge, a les deu del matí, s’inaugurarà l’exposició d’artesans i, una hora més tard, tindrà lloc la cercavila amb la Coral Joia de Montjuïc. Però el moment més esperat arribarà a les 12h, quan es farà la benedicció de la verema, la 29a Trepitjada de raïm i la degustació del most.

Seguidament, se celebrarà l’exhibició de colles sardanistes a càrrec de l’Associació Cultural Catalunya Sardanista i, a les tres del migdia, es farà el dinar de germanor. Més tard, ja a la tarda, hi haurà balls regionals i l’actuació del grup de ball de la Vinya. Finalment, el correfoc amb els Diables de Port servirà per cloure la festa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram