Entrevista a Jordi Martí, regidor de Sants-Montjuïc

Com havia viscut la Festa Major de Sants abans de ser el regidor del Districte?
L’havia viscut com un ciutadà més: gaudint de la mateixa sense cap altra responsabilitat política com l’actual.

I ara que és regidor?
Des que sóc regidor, la perspectiva canvia completament. Primer de tot perquè el meu compromís s’arrela. I al conèixer la gent de les diferents comissions que s’esforcen any rere any per tenir una Festa Major més inclusiva i lluïda, et lliga emocionalment poder compartir uns moments amb ells. És el moment més esperat de l’any. I també és la nostra obligació treballar perquè els serveis municipals, tant de l’Ajuntament com del Districte, ajudin que la Festa Major sigui un èxit en tots els sentits.

Amb quins actes dels quals hi ha programats gaudeix més?
Amb les trobades veïnals: tant les de les diferents comissions de carrers, especialment els dinars o sopars de germanor, i les clàssiques havaneres.

Aquest any s’ha incorporat el carrer Rossend Arús. És un símptoma del bon estat de salut de la Festa Major?
Un nou carrer sempre és un bon símptoma. Treballar, any rere any, la complicitat del veïnat és una tasca de formiga que és la base d’una bona acceptació i convivència. Perquè el més important és que la Festa Major ha de satisfer principalment els veïns del barri de Sants, que tots se sentin còmodes durant aquests dies de celebracions.

S’espera una Festa Major tranquil·la?
Espero una Festa Major alegre i participativa i en què la gent, de forma cívica, s’ho passi el millor possible i gaudeixi d’aquests dies que són especials.
Creu que l’Ajuntament i el Districte donen suport suficient a la festa?
Des del Districte de Sants-Montjuïc hem pogut mantenir i incrementar el suport respecte del qual donava l’anterior govern municipal. Ho fem sabedors de les dificultats existents que en aquests anys de crisi econòmica i social han aparegut.

Una Festa Major com la de Sants també pot tenir interès turístic?
Per suposat. Però és un turisme principalment intern d’àmbit barceloní i de la resta del país.

Què li sembla la feina que està fent la nova junta de la Federació de la Festa Major de Sants?
La nova junta està fent una bona feina en uns moments complicats. El més important és que consolidin un bon equip de treball que acabi de donar estabilitat a la celebració de la Festa Major perquè l’objectiu és seguir creixent, sobretot i en primer terme, qualitativament

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram