El Poble-sec ha entrat en el Pla de Barris. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament i el Districte van anunciar a finals de març l’inici del desplegament del Pla de Barris al Poble-sec, que inclou 26 accions per millorar el barri fins a l’any 2024.

Amb un pressupost d’una mica més de 10 milions d’euros –una petita part serà per al barri de la Marina–, el Pla de Barris contempla inversions en educació, salut pública, urbanisme, ocupació, economia social, drets socials, igualtat de gènere, sostenibilitat ambiental i emergència climàtica. Algunes de les mesures són la millora dels Jardins de les Hortes de Sant Bertran, la pacificació del carrer Piquer, un programa de dinamització dels locals buits, formació laboral, un nou espai de criança infantil a la plaça Margarida Xirgu, l’ampliació dels horts de la Font Trobada o la rehabilitació d’algunes finques.

Des de les entitats celebren que el barri sigui una prioritat per a l’Ajuntament. “És una notícia positiva i l’hem de celebrar”, afirma Antoni Reig, el president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec. Reig apunta que és molt important que el Pla de Barris aprofiti la “potent acció sociocomunitària” que les entitats fa anys que fan i remarca: “Les inversions destinades a la gent gran han tingut sempre un finançament minso i hi ha temes com la soledat o els pisos sense ascensor que necessiten inversió”.

Per la seva banda, Sergi Gàzquez, el portaveu de la Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec, celebra les inversions anunciades però deixa clar que “no seran suficients” per culpa de la “manca crònica d’inversions que pateix el barri”. “Som un barri amb moltes càrregues de ciutat, però no tenim els recursos dels barris més cèntrics”, afegeix. Per això creu que una de les prioritats ha de ser que el barri guanyi equipaments.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram