La plaça del Centre canviarà de look. Els districtes de Sants-Montjuïc i Les Corts, que comparteixen aquest espai públic, han tancat el procés participatiu que ha permès recollir les aportacions dels veïns per a una remodelació que apostarà per una reforma integral, tant a la banda de les Corts com a la banda de Sants-Montjuïc.

El projecte contempla ampliar l’espai ocupat actualment per la plaça per tal d’aconseguir una millora en la connectivitat i la interrelació entre els barris de les Corts i Sants, especialment en la zona d’influència de l’eix comercial compartit pels dos districtes. El projecte de reforma es troba en fase de redacció i està previst tancar-lo aquest estiu. Així doncs, es podrien iniciar les obres l’últim trimestre del 2014 i està previst que durin sis mesos. El seu pressupost estimat és d’1,9 milions d’euros.

L’Ajuntament aposta per aconseguir que la plaça faci un salt qualitatiu. Per fer-ho realitat es buscarà millorar el concepte de plaça amb la instal·lació d’elements smart (intel·ligents), a més de renovar del tot l’enlluernat, amb fanals que segueixen els criteris del Pla director d’il·luminació, amb LED de llum blanca i més il·luminació als espais d’estada per a vianants. També es mantindrà l’accés als aparcaments particulars, cosa que suposarà que es creï un espai de pas a velocitat reduïda a tocar de les façanes.

POSSIBLE ESCULTURA

L’Ajuntament ha obert la possibilitat de convocar un concurs per col·locar una escultura que doni personalitat a la plaça. Si la idea s’acaba materialitzant, s’afegiria a la resta de novetats que tindrà la plaça un cop finalitzin les obres. Entre elles hi destaquen l’ampliació de la zona de jocs infantils i dels guals de cada part de la plaça a 1,20 metres, la instal·lació de quatre parterres més grans amb elements vegetals baixos i plantes entapissants i la col·locació d’una font més perquè n’hi hagi una a cada part de la plaça. Finalment, s’eixamplaran els dos passos de vianants fins als set metres, es recol·locaran elements com la floristeria, el quiosc o els vetlladors, l’accés al metro tindrà baranes de vidre i es milloraran les seves sortides de renovació d’aire.

“Potenciar la personalitat”

El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha volgut remarcar que “les prioritats” a l’hora de pensar la reforma de la plaça del Centre “s’han definit d’acord amb el procés d’implicació veïnal”. Vives ha destacat que “durant molt de temps en aquesta plaça la prioritat han estat els vehicles, però, tot i això, ha mantingut la seva marcada personalitat. El que volem fer és potenciar-la”.

D’entre les novetats que presentarà la plaça, allà on els veïns han pogut decidir amb més força gràcies al procés participatiu ha estat en la instal·lació dels quatre parterres més grans i la col·locació d’una altra font que se situarà a la zona de jocs infantils.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram