Una nova operació contra la venda de drogues a menors i a toxicòmans ha permès clausurar un local del Poble-sec en el qual s’hi feia aquesta activitat delictiva. Es tracta d’una botiga especialitzada en la venda de llavors de marihuana i material per al seu cultiu, que ja va ser intervinguda fa uns sis mesos. En aquesta ocasió s’ha detectat la venda de la droga Spice, un producte sintètic força barat i amb efectes molt nocius per a la salut que pot causar fins i tot la mort.
El passat dia 9 d’abril, agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana van detenir l’administrador del negoci i el dependent per un presumpte delicte contra la salut pública en el vessant de tràfic de drogues, amb l’agreujant de fer la venda en un local obert al públic. A més, es va precintar el local. En l’operació es van intervenir 360 dosis d’aquesta substància que estaven preparades per a la venda.
Quan els agents es van desplegar pels voltants de l’establiment per dur a terme l’operació policial, ja hi havia diversos usuaris fent cua per comprar aquesta droga. Tots ells eren toxicòmans i tenien nombrosos antecedents policials. Això havia provocat queixes dels veïns. De fet, fa mig any ja es van intervenir en aquest local, que s’investigava des de 2012,  449 dosis d’aquesta droga.

UNA DROGA PERILLOSA
L’Spice és una droga sintètica molt nociva, derivada de l’amfetamina i té greus efectes en el sistema nerviós i fins i tot pot provocar la mort dels qui la consumeixen. És una barreja de substàncies vegetals naturals amb cannabinoides sintètics que té un cost d’entre 10 i 30 euros. Això, juntament amb el fet que no dóna resultat positiu en els controls habituals de persones en tractament de desintoxicació, fa que sigui consumida majoritàriament per gent jove.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram