Un Paral·lel més segur, més pensat per als vianants i més dinàmic. Aquesta és la idea del projecte de remodelació de l’Ajuntament que va presentar dilluns l’alcalde Xavier Trias. Unes obres que ja s’han adjudicat (per uns 7 milions d’euros) i que començaran a mitjans de maig d’aquest mateix any.
Si tot va segons el previst, en només deu mesos el Paral·lel podria presentar una imatge força renovada. A les actuals obres que s’estan fent per substituir el col·lector d’aigües i millorar el drenatge de l’avinguda s’hi sumaran el trasllat del carril bici al centre de la via i la creació de nous espais per a vianants.
El nou carril bici, de doble sentit, deixarà l’espai que ocupa al costat de les voreres i se situarà al centre de la calçada, amb més mesures de seguretat. Inclourà barreres amb el llindar amb els carrils de circulació, i s’evitaran els girs conflictius i les molèsties als veïns que baixen del bus o utilitzen els contenidors.
Precisament a les cruïlles del Paral·lel amb els carrers de l’Eixample s’hi crearan sis placetes que inclouran mobiliari urbà i estan pensades per a l’ús veïnal. L’altre objectiu d’aquesta reforma és dinamitzar comercialment i culturalment el Paral·lel. Un fet en el qual va incidir Trias en la presentació, el qual va dir que es vol “afavorir els ciutadans que hi viuen, però també que es generi activitat econòmica”, i que per això considera que cal donar a l’avinguda Paral·lel “més potència i més força”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram