El Pla de Barris de la Bordeta, després de sis anys de desplegament (2007-2013) ja ha finalitzat. Des del seu inici, s’hi han construït equipaments, s’hi han urbanitzat carrers i s’hi han rehabilitat i adequat edificis públics i privats.
Tal com avançava Línia Sants en la seva passada edició, els recursos que s’han invertit al barri ascendeixen als 39,2 milions d’euros, entre els projectes que preveia la Llei de Barris i els que s’hi han afegit com a inversions complementàries. Les inversions corresponents a la Llei de Barris –que arriben als 14,7 milions d’euros– les han assumides el Govern i el consistori al 50% cadascuna de les parts.
Pel que fa a l’àmbit urbanístic, els projectes s’han  basat en la urbanització dels eixos dels carrers Gavà, Constitució, Olzinelles, Fernández Duró, Ferreira, Almeria, Baró de Griñó i Gayarre. Mitjançant aquestes accions s’ha volgut millorar la connectivitat interna del barri i modernitzar la qualitat urbana de l’entorn i els seus serveis. A més, s’han ampliat les voreres  i s’han col·locat calçades i mobiliari urbà nous.
En el capítol d’edificacions, destaca la construcció de l’equipament municipal de Cal Muns, amb una inversió total de 2,3 milions d’euros. Aquest edifici serà gestionat per la Fundació Sant Pere Claver i es destinarà a usos socials. Pel que fa a l’aspecte social de les actuacions, s’ha creat un nou camí escolar a la Bordeta, en el qual han treballat diverses escoles del barri, i també s’han instal·lat punts d’informació sobre violència domèstica.
Les inversions complementàries, que sumen un total de 24,4 milions, han completat el programa del Pla de Barris i han anat adreçades a Can Batlló durant el període 2007-2013. S’hi ha enderrocat edificis, s’hi han urbanitzat carrers, s’hi ha instal·lat el CAP de la Bordeta i s’hi ha construït una escola bressol. Aquestes inversions extres, segons explica el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, “han permès arrodonir la intervenció de les administracions públiques en aquest barri històricament fràgil”. Unes actuacions que volen millorar la trama urbana de la Bordeta i la qualitat de vida dels seus veïns.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram