El Districte de Sants-Montjuïc convertirà el solar sense urbanitzar situat entre els carrers Mir Geribert, Cap de Guaita, Creu Coberta i Leiva –els jardins de Ramon Aramon i Serra– en un nou espai públic enjardinat.

El projecte d’enjardinament, l’obra del qual s’executarà a partir d’aquest mes d’abril, preveu la connexió del carrer Mir i Geribert amb els carrers del Cap de Guaita i Leiva mitjançant la urbanització de l’espai interior de l’illa.

Aquest enllaç serà efectiu mitjançant la creació de dos vials de vianants amb paviment de llamborda, cosa que permetrà crear un espai favorable als vianants. A més, aquest espai es dotarà de parterres verds de vegetació, amb espècies arbustives i també amb arbres de diferents tipologies. Pel que fa al mobiliari, s’hi instal·laran bancs i cadires, papereres, pilones, nous fanals, baranes i, fins i tot, una font. També s’hi col·locarà una zona de joc infantil amb un paviment que en bona part serà de superfície tova, amb sorra i sauló.

La urbanització d’aquest espai buit i els usos que tindrà un cop finalitzin les actuacions han estat fruit de l’acord entre els veïns, els comerciants i les entitats del barri d’Hostafrancs i l’Ajuntament. En aquest sentit, durant mesos s’han celebrat diverses reunions per tal d’anar definint els futurs usos d’aquest espai i per prendre decisions consensuades al voltant d’alguns aspectes que preocupaven tant el veïnat com els futurs usuaris de l’espai.

Amb tot, per tal d’evitar un ús indegut d’aquest futur espai, el consistori tancarà cada dia aquesta nova plaça a partir de mitjanit i fins a les 8 del matí, quan quedarà oberta de nou al públic. Tanmateix, permetrà instal·lar-hi terrasses als bars i restaurants de la zona, tot i que aquestes hauran d’adaptar el seu horari comercial d’obertura al de la futura plaça interior.

Aquestes actuacions, conjuntament amb les obres que es realitzaran més endavant al carrer Cap de Guaita, tindran una despesa total de més d’un milió d’euros i els treballs duraran prop de 8 mesos. Tot plegat, actuacions que dotaran Hostafrancs d’un espai verd i obert a tots els veïns del barri.

Obres a Cap de Guaita

Coincidint amb l’inici de les obres d’urbanització de l’espai de Ramon Aramon i Serrra que comencen ara a l’abril, l’Ajuntament acabarà també la urbanització del tram del carrer Cap de Guaita que encara quedava per arreglar.

Es tracta d’un tram que toca a la futura zona de jardins, això és, entre els carrers Vidriol i Leiva. En aquest carrer s’hi vol instal·lar una plataforma única amb nous punts de llum i una filera d’arbres de diverses espècies.

Aquesta actuació es realitzarà sobre una superfície total de 641 metres quadrats i es durà a terme un cop finalitzi la remodelació de l’espai de Ramon Aramon i Serra. Dues actuacions que serviran per acabar de polir dues zones del barri d’Hostafrancs.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram