CREU COBERTA

El cap de comunicació de l’Associació de Comerciants Creu Coberta, el periodista i escriptor Albert Torras, presentarà el pròxim 27 de març el llibre Sants, 1714, on fa un resum de les causes, conseqüències i dies de guerra que va patir el nostre poble ara fa 300 anys. Aquest llibre, emmarcat en el Tricentenari d’aquells fets, té 200 pàgines i inclou pintures i mapes de l’època, esdevenint un treball necessari per conèixer l’abast d’aquells fets en el nostre entorn.
A la presentació, que tindrà lloc a les 19:30 del 27 de març a la Seu del Districte (C/Creu Coberta, 104), també hi participaran el Regidor del districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, i una divisió dels Regiments de Barcelona, i es mostraran alguns dels mapes més interessants que acompanyen aquells fets històrics.
Albert Torras destaca que el 1714 el nostre barri no tenia una estructura encara formada. Només hi destacava el camí Real, que passava pels nostres voltants, la Creu Coberta, uns molins de vent arruïnats i el topònim “Hostafrancs”, que és molt posterior. Tanmateix el llibre sí que explica nombroses batalles i moments destacats de la història que van tenir lloc en aquest espai que avui ocupa Hostafrancs, camp de batalla i línia del front en molts moments.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram