L’antiga cooperativa de la Lleialtat Santsenca serà un nou equipament per al barri de Sants. Aquest edifici protegit pel Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de la ciutat, construït l’any 1927 per l’arquitecte Josep Alemany, acollirà diversos espais d’usos veïnals repartits en uns 2.000 metres quadrats.

El projecte preveu recuperar les antigues dues sales principals que configuraven l’edifici original, en el qual la planta baixa feia les funcions de botiga, i la planta superior, de sala d’actes de la vella cooperativa. Tot el conjunt es tornarà a organitzar a partir d’aquestes dues sales, per recuperar i conservar la memòria històrica d’aquesta construcció. També es conservaran els finestrals originals, tot i que dotats amb nous tancaments que aïllaran el so de l’exterior.

L’element més destacat del nou edifici serà un gran espai central en forma d’atri que servirà d’accés a la resta de sales dedicades a reunions, formació i a les terrasses i magatzems. Serà un espai dominat per un gran sostre de vidre translúcid que deixarà passar la llum natural, i que alhora permetrà que la climatització es reguli aprofitant la calor del sol.

La sala principal de la planta baixa serà un gran espai polivalent d’uns 150 metres quadrats amb un disseny que li permetrà acollir diferents activitats. En aquesta zona s’ubicarà un servei de bar. A la planta superior, la sala d’actes, amb capacitat per a 200 persones, i uns 200 metres quadrats útils, recuperarà el seu ús original.

Està previst que les obres comencin al maig i que la inversió sigui de prop de 4,4 milions d’euros. Les actuacions, que han estat dissenyades per l’equip d’HArquitectes, duraran 21 mesos, cosa que podria fer que la nova Lleialtat estigues acabada a principis de 2016. Aquest ha estat un projecte en el qual els veïns i les entitats han fet les seves propostes d’usos i funcions, des que es va engegar el 2010.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram