Al voltant de 18.000 corredors van prendre la sortida abans-d’ahir a l’avinguda de la Reina Maria Cristina per tal de disputar la Marató de Barcelona, una de les curses més importants del continent i la que aplega més gent a la ciutat. De fet, el 56% dels participants provenien de fora de Catalunya i s’hi van poder veure 87 nacionalitats diferents.

Pel que fa a l’àmbit purament esportiu, l’etíop Abayu Getachew, amb un cronòmetre de dues hores, 10 minuts i 45 segons, i la kenyana Frashiah Nyambura, amb un temps de 2 hores, 33 minuts i 27 segons, van endur-se la victòria en categoria masculina i femenina, respectivament. El rècord de la prova, per tant, continua en mans dels kenians Jackson Kotut, que el 2010 va fer un cronòmetre de 2 hores, 7 minuts i 30 segons, i Emily Chepkomi, que el 2012 va finalitzar la carrera en 2 hores, 26 minuts i 53 segons.

Entre els deu primers classificats de la Marató de Barelona 2014 van entrar dos catalans, Adrià Garcia i Òscar Rodríguez. “La Marató de Barcelona té un recorregut espectacular des de fa uns anys. Abans ens feien passar per polígons molt lletjos però ara passem pels indrets més emblemàtics de la ciutat i és una passada”, explicava Rodríguez un cop completada la prova.

L’alcalde, Xavier Trias, que va estar present a la cita esportiva i va donar el tret de sortida als corredors, va destacar que la Marató de Barcelona es troba “entre les millors curses del món”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram