Un moment del rodatge d’un dels curtmetratges. Foto cedida

Els alumnes de tercer d’ESO de l’Institut Emperador Carles són els protagonistes d’un projecte per lluitar contra el masclisme que té la gravació de diferents curtmetratges com a eix central. La iniciativa, batejada amb el nom ‘Nosaltres creem: entre totes construïm equitat de gènere’, la impulsen l’Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) i Teleduca i té com a objectiu sensibilitzar els més joves sobre les desigualtats de gènere i promoure una educació basada en la igualtat.

Els curts s’estan gravant aquesta setmana i les històries escollides per l’alumnat tenen a veure amb la igualtat, l’assetjament sexual, els rols de gènere en el futur o les discriminacions que pateixen les persones transsexuals. Els vídeos es podran veure a la pàgina web de l’institut i també es projectaran als alumnes dels altres cursos d’ESO per tal d’implicar-los en la lluita per la igualtat de gènere.

En l’elecció de les històries per part dels alumnes hi han tingut un paper important diferents entitats santsenques que treballen per la igualtat de gènere, que han ajudat els alumnes per tal que coneguin millor la problemàtica social que representa el masclisme.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram