Els barris de la Marina del Prat Vermell i la Marina del Port comptaran amb millores a 5 línies d’autobús que arriben a aquestes dues zones de la ciutat. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) implantarà tot un seguit de mesures per millorar el servei de bus als barris de la Marina, atenent a les demandes que el Districte de Sants-Montjuïc ha tramès a aquesta entitat gestora del servei, fent-se ressò de les demandes dels veïns de la zona.

Les noves accions afecten un total de 5 línies de bus i estaran implementades al territori en un període màxim d’un mes. Primerament, es confeccionaran horaris creuats de les línies 9, 37 i 109, per tal de reduir l’efecte trens de bus –una acumulació de vehicles a una mateixa parada–. Amb aquesta mesura, el pas dels autobusos per l’eix comú tindran un interval de pas de 4 a 5 minuts en hora punta i de 7 a 8 minuts durant la resta del dia. Així, es reduirà el temps d’espera a les parades, i es millorarà el servei que es presta als usuaris del mercat dominical d’Eduard Aunós.

Una millora desitjada

Els veïns de la Marina porten des de principis d’any manifestant-se cada dimecres reclamant millores en el transport públic del seu barri i per no disposar de servei de metro. Les mesures que implementarà TMB a petició del Districte de Sants-Montjuïc en les xarxes de bus de la Marina tenen com a objectiu millorar la situació d’aquesta zona en termes de transport.
Per altra banda, aquestes accions s’afegiran a la nova línia V3 –que va de la Zona Franca fins a Can Caralleu– que ja es va implantar el novembre passat com una línia d’altes prestacions i que circula a intervals de 5 a 7 minuts. El seu establiment s’emmarca en la important aposta pel transport públic que el govern municipal està duent a terme darrerament.

AUGMENT DE LES PARADES

En el cas de la línia 23 d’autobús, aquesta experimentarà un augment de quatre parades, dues de les quals estaran situades a l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia –una per cada sentit de la marxa– i dues més que s’instal·laran al passeig de la Zona Franca, una per cada sentit.

Per altra banda, s’introdueixen canvis al recorregut de la línia 79 a la zona de la plaça Cerdà i a la zona del districte de la Gran Via de l’Hospitalet, amb l’objectiu de donar servei a la fundació ASPROSEAT, una entitat al servei de persones amb discapacitat i risc d’exclusió, i a la resta d’usuaris de la zona.

Les línies 37 –que va de l’Hospital Clínic fins a la Zona Franca–, 109 –Estació de Sants fins a la Zona Franca– i la línia 9 –plaça Catalunya fins al Passeig de la Zona Franca–, seguiran prestant servei al llarg del passeig de la Zona Franca. A més, una d’elles en el futur desplegament de la nova xarxa de bus passarà a convertir-se en una línia d’altes prestacions que oferirà més freqüència i més regularitat als veïns dels barris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram