Les cues derivades de la gran afluència de viatgers a segons quines hores a l’estació de Sants es fan cada dia més paleses. És per aquest motiu que el govern central i el de la Generalitat estan estudiant la possibilitat d’ampliar o remodelar l’estació de ferrocarril principal de Barcelona, segons recullen diversos mitjans.

Aquest anunci es va conèixer arran de la visita que la ministra de Foment, Ana Pastor, va fer dimarts passat a la capital catalana, on va participar en un col·loqui sobre les infraestructures i va inaugurar dues estacions recentment remodelades, com són la de l’Hospitalet i la de Passeig de Gràcia, al carrer Aragó.

Durant el col·loqui, celebrat al Cercle d’Infraestructures del WTC del Port de Barcelona, la ministra Pastor es va mostrar molt “preocupada” per la situació de l’estació, ja que aquesta està sotmesa a un volum molt important de passatgers. En aquest sentit, la ministra va afirmar que l’estació necessitaria una millora de l’ús dels seus espais, i fins i tot una ampliació que li permetés suportar els pics de concentració de viatgers a segons quines hores del dia.

Pastor també va anunciar que el ministeri de Foment treballarà de manera conjunta amb la Generalitat per dissenyar un projecte de millora.

Durant la visita, la ministra no va estar-se de defensar les inversions que el seu ministeri està duent a terme a les infraestructures catalanes, i va lamentar que en el passat altres governs “prioritzessin obres faraòniques” sense invertir en Rodalies. En aquesta línia, va posar com a exemple les obres de l’estació de la Sagrera, projectada i iniciada prioritàriament per l’anterior govern “mentre no s’invertia res a Rodalies”.

Aquest anunci de remodelació s’ha fet quan ja es coneix que la superfície comercial de l’estació augmentarà en 300 metres quadrats, segons va informar Adif el mes passat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram