Imatge del desallotjament. Foto: Mossos d’Esquadra

Dimecres passat 29 de gener, els Mossos d’Esquadra van desallotjar sis pisos ocupats d’un immoble al barri de la Marina del Port, al carrer Sant Eloi 2-4. El desallotjament es va fer per ordre judicial. L’operació policial es va fer a primera obra del matí, en col·laboració entre la policia autonòmica i la Guàrdia Urbana.

Els pisos estaven ocupats des de feia temps, segons informa la policia, per diverses persones algunes de les quals tenien “antecedents policials per delictes contra el patrimoni i contra la salut pública”.

Els Mossos han informat que l’ocupació de 12 dels 32 pisos d’aquest immoble ha provocat les queixes veïnals per “sensació d’inseguretat i per problemes de convivència i insalubritat”. De fet, en aquests pisos s’hi cometien delictes com petit tràfic de drogues.

En el moment del desallotjament, a l’interior dels sis pisos hi havia 11 adults i 3 menors d’edat. Algunes d’aquestes persones han decidit quedar-se amb altres familiars en el mateix immoble, també en pisos ocupats il·legalment. L’edifici del carrer de Sant Eloi 2-4 té 32 pisos, 16 dels quals estan tancats i buits, i que ja van ser desallotjats anteriorment, cinc encara ocupats i quatre on viu gent de manera legal.

DESNONAMENT PARALITZAT

Ben a prop, al Passeig de la Zona Franca 200, al mateix moment, la mobilització popular va aconseguir aturar un nou desnonament. En aquest cas, el d’una parella de 67 anys, ell malalt de càncer. Gràcies al suport dels manifestants i al recurs presentat per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, el jutge va paralitzar el desnonament.

Aquests casos són habituals a la Zona Franca, un dels espais amb menys recursos de la ciutat. Segons les últimes dades de renda familiar, la Marina del Port és el segon barri amb una renda més baixa del districte, mentre que la Marina del Prat Vermell, és el barri més pobre de Sants-Montjuïc i el tercer de tota la ciutat de Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram