En les darreres setmanes s’han posat en marxa diferents obres a la ciutat que formen part del Pla de Millora Integral de l’espai públic de Barcelona (PMI). Concretament es tracta de deu actuacions als districtes de Sants-Montjuïc, Sant Martí, Nou Barris, Horta-Guinardó, Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi.

El Pla de Millora Integral de l’espai públic de Barcelona contempla actuacions fins al 2015 de renovació integral a 65 carrers i 13 parcs. Hi ha previstes obres per a tots els districtes que suposaran una inversió total de prop de 45,57 milions d’euros. D’aquests, poc més de 40 milions d’euros es destinaran a actuacions integrals i els altres cinc serviran per fer obres en espais verds.

Aquest pla està pensat per millorar l’accessibilitat, la il·luminació, el paisatge urbà, i el manteniment dels barris per aconseguir una regeneració urbana. A més es treballa amb materials eficients per incentivar l’estalvi energètic. En total, el Pla de Millora Integral preveu la plantació de 597 arbres, la renovació de 56.000 metres quadrats de voreres i l’asfaltatge de 79.000 metres quadrats.

UN NOU PARC INFANTIL

A Sants-Montjuïc les obres incloses en el Pla de Millora Integral van començar el mes de desembre, amb una actuació de millora al parc infantil dels Jardins de Màlaga, entre els carrers de Nicaragua i Numància.

En aquest parc s’hi ha creat una nova àrea de joc infantil i també s’ha ampliat l’existent. Aquestes modificacions han provocat l’eliminació de l’àrea de gossos que hi havia fins ara als Jardins de Màlaga.

L’àrea de jocs infantils que s’ha creat nova està molt a prop de l’escola bressol El Fil i acollirà nens i nenes de 0 fins a 5 anys. De fet, aquest espai ja es pot utilitzar des de divendres passat, i ja s’hi han pogut veure famílies provant les noves instal·lacions de jocs infantils, que inclou tobogans, gronxadors i casetes de fusta. La resta d’espais, com l’ampliació de l’àrea de joc existent, aquesta per a nens i nenes de 6 a 12 anys, s’acabarà en els pròxims dies. Les obres han tingut un cost total de 121.619 euros i s’han fet en dos mesos.

Voreres més amples

L’Ajuntament ha començat els treballs d’ampliació de les voreres del carrer de Béjar, en el tram comprès entre els carrers de Creu Coberta i de Consell de Cent, al barri d’Hostafrancs.

Les obres, que van començar la setmana passada, són una continuació dels treballs de remodelació que es van fer al carrer Béjar en el tram que hi ha per sobre del carrer de Consell de Cent.

Les obres es fan per la necessitat de rehabilitat un col·lector, però s’aprofita per remodelar tot el carrer. D’aquesta manera, a banda de les reparacions pertinents al col·lector, s’ampliaran les voreres, amb més espai als vianants i s’instal·larà una filera d’arbres, noves columnes d’enllumenat i es canviarà el paviment, tant de la calçada com de la vorera. L’espai destinat als vianants passarà de l’1,1 metres d’amplada actuals als 2,5 a la vorera del costat Llobregat i a l’1,6 metres al costat Besòs. Això comportarà una reducció de gairebé 2 metres d’amplada de la calçada i l’eliminació de la zona d’estacionament que hi havia a un dels costats del carrer.

També s’aprofitaran les obres per soterrar les línies de serveis que actualment són aèries, que servirà per donar una millor imatge al carrer de 137 metres de llargada.

El cost de les actuacions al carrer de Béjar serà de gairebé 550.000 euros i s’allargaran fins a mitjans de juny.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram