CREU COBERTA

Seguretat ciutadana Sergi Amposta Intendent de la Guàrdia Urbana

Cada quinze dies, l’intendent de la Guàrdia Urbana del Districte de Sants-Montjuïc, Sergi Amposta, ens resol alguns dubtes sobre seguretat ciutadana i ens aporta alguns consells. Si voleu preguntar-li quelcom, ens podeu enviar un correu a [email protected]. Si teniu algun problema que vulgueu que n’estiguem ­assabentats, comuniqueu-nos-ho al 93 332 1707.

Sóc una botiguera de l’eix. Fa uns dies unes persones em van intentar fer passar com una moneda d’euro una moneda estrangera de molt menys valor que s’hi assembla molt. Volia advertir a tothom d’aquest fet, i al mateix temps saber si des de la policia hi ha alguna mena de solució.

S’han identificat al món almenys cinc monedes molt similars a les d’un i dos euros: el lev búlgar, la lira turca, el bath tailandès, el pes argentí i el pes xilè. Per diàmetre i composició són pràcticament idèntics als euros i a primera vista és difícil distingir-les. Evidentment la diferència es troba en les imatges i símbols encunyats.

Si algú, conscientment, ens vol fer passar aquestes monedes per euros evidentment es tracta d’una estafa. No s’han d’acceptar i s’ha de comunicar a la policia. No estem parlant d’un fet a gran escala però alguna d’aquestes monedes ja s’ha vist per Creu Coberta.

Si el pagament es fa amb monedes fixem-nos-hi bé especialment en les d’un i dos euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram