El Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca segueix acaparant titulars i l’atenció de polítics i institucions. Després que fa uns dies l’alcalde demanés visitar el centre, dijous passat 24 diputats al Congrés, al Parlament i senadors van entrar a les instal·lacions per comprovar-ne l’estat.

Durant la visita, organitzada pel Ministeri de l’Interior, titular del CIE, es va anunciar que es faran obres de millora. Des de diferents partits però, es demana un nou reglament que vetlli pel compliment dels drets humans, i algunes formacions i la plataforma Tanquem els CIEs en segueixen reclamant la clausura definitiva.

INTERVENCIÓ MUNICIPAL

En l’últim ple municipal, celebrat el dia 31, ICV-EUiA va proposar al consistori crear una comissió especial d’estudi de la situació de les persones internades al CIE de la Zona Franca. Segons informa el grup en un comunicat però, CiU i PP s’han oposat a la proposta. Els ecosocialistes consideren que el consistori “no pot restar impassible”, ja que “s’han acumulat moltes evidències sobre la situació precària en què viuen les persones internades”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram