Can Vies és del barri. Aquest ha estat un dels lemes més repetits per veïns i veïnes i entitats de Sants, sobretot en els darrers dies, després de l’escorcoll a l’edifici i de la detenció de sis joves acusats d’agredir un grup de persones el passat 12 d’octubre.
Dimecres passat, 12 furgonetes dels Mossos d’Esquadra van desplegar-se al voltant de Can Vies on durant més de 10 hores van registrar l’edifici i es van endur material informàtic i  documentació. L’escorcoll va arribar després que la nit anterior fossin detingudes sis persones acusades d’agressió, en l’enfrontament que es va produir a Sants el passat 12 d’octubre, entre grups d’extrema-dreta i antifeixistes. Segons un comunicat dels Mossos, els assaltants haurien sortit de la casa ocupada.
L’escorcoll i la detenció van provocar la ràpida resposta dels responsables de Can Vies, que van organitzar una manifestació de protesta en la qual van rebre el suport de veïns del barri i d’altres centres ocupats de la ciutat.
En una roda de premsa l’endemà, des de Can Vies denunciaven un operatiu policial desmesurat i indicaven que el motiu de l’escorcoll podria ser un futur desallotjament, ja que el mateix dia van rebre una notificació del Tribunal Suprem que rebutja l’últim recurs presentat per aturar-lo, tal com recull BTV.
En un comunicat del Centre Social de Sants, al qual s’han adherit altres entitats del barri, asseguren que no admeten  “ni la violència policial d’aquest escorcoll, ni el malbaratament econòmic que representa”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram