En l’últim plenari del Consell del Districte, celebrat la setmana passada, es va informar que les comissions socials han atès uns 800 infants de Sants-Montjuïc. Aquestes comissions donen suport educatiu i social a aquells escolars que ho necessiten.

Aquesta és una de les dades principals en matèria d’atenció als infants en situacions de risc. Els 800 alumnes atesos, d’escoles públiques i algunes concertades, han rebut l’atenció de professionals del sector educatiu i de serveis socials, que permeten detectar amb més facilitat les situacions de risc i intervenir-hi.

L’informe del regidor també va recollir que, durant aquest curs, 2.061 infants del districte es beneficiaran d’una beca menjador, una altra de les mesures per combatre la pobresa i l’exclusió social en la infància.

TOC D’ATENCIÓ

Precisament ahir, l’ONG Casal dels Infants va presentar el seu dossier de balanç del 2013. En ell recull les preocupacions per una infància cada cop més desprotegida i en risc de pobresa. Una de les situacions més alarmants és la que afecta els infants de 0 a 3 anys i els fills de parelles joves. Segons l’ONG, la pobresa s’està cronificant, sobretot en els barris més vulnerables. El Casal dels Infants ha atès durant el 2013 més de 5.000 nens i nenes amb un pressupost de 5,3 milions d’euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram