Els manifestants, concentrats davant del cordó policial. Foto: Sindicat de Barri del Poble-sec

Un grup de veïns i activistes van aconseguir dimarts a la nit aturar el desallotjament d’un pis situat al número 123 del carrer Nou de la Rambla. L’immoble, propietat d’un fons inversor, havia estat ocupat pel Sindicat de Barri del Poble-sec per cedir-lo a una de les famílies que forma part de la xarxa de l’entitat, que va denunciar que el pis “portava buit més de 5 anys”.

Tot i que els Mossos d’Esquadra havien fet un ampli desplegament per poder executar el desallotjament, la pressió dels manifestants, que eren un centenar, va aconseguir que la policia, que en un primer moment va arribar a fer alguna petita càrrega, finalment es fes enrere. Des del Sindicat de Barri del Poble-sec van qualificar l’actuació policial de “desproporcionada”.

Els Mossos d’Esquadra, per la seva banda, van assegurar, tal com va informar Betevé, que es tractava d’una “ocupació flagrant” i que havien intentat fer el desallotjament després que la propietat hagués presentat una denúncia el mateix dimarts, el dia que el pis havia estat ocupat. La policia també va explicar que havien denunciat les quatre persones que havien ocupat el pis i van negar que haguessin denunciat dos integrants del Sindicat d’Habitatge del Raval, que formaven part de la protesta, tal com havien denunciat des d’aquesta entitat.

Els fets van tenir lloc després que al Raval se celebrés la manifestació #VidaAbansQueCapital, que ja havia provocat un fort desplegament per part dels Mossos d’Esquadra.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram