El Districte està ultimant el procés de redacció del projecte de remodelació, cobertura i tancament de la pista poliesportiva del Parc de les 3 Xemeneies, al barri del Poble-sec. Aquests dies aquest projecte ha estat presentat a les entitats esportives que utilitzen l’equipament perquè hi facin les seves aportacions.

El projecte preveu la instal·lació d’una cobertura lleugera, aprofitant al màxim l’estructura actual de pilars, i d’uns tancaments de façana amb estructures opaques fins a una alçada de 2,5 metres des del paviment i la resta amb lames de fusta de pilar a pilar per aconseguir una ventilació i una il·luminació naturals. Segons l’Ajuntament, el sistema de lames és el més adient per a instal·lacions esportives perquè afavoreix l’entrada de llum de tipus zenital i evita els enlluernaments i les zones d’ombra a les pistes.

El projecte de millora de les instal·lacions esportives del Parc de les 3 Xemeneies planteja crear una nova relació d’aquesta instal·lació amb el parc. El tancament suposarà la creació d’una estructura tancada amb la possibilitat de ser oberta al parc, perquè disposarà d’un conjunt de portes metàl·liques que es podrien obrir.

En aquest sentit, l’objectiu és que funcioni com una instal·lació esportiva de manera independent a la vida al parc. Tot i això, el disseny de l’estructura és coherent amb el seu entorn i alhora combina materials que s’integren a la plaça. En concret, unes portes metàl·liques tractades amb pintures antivandalisme, fusta i vidre.

El projecte, que dóna resposta a una demanda llargament plantejada per les entitats del barri, els clubs esportius i els usuaris, suposa una inversió de 830.000 euros i l’execució està prevista per a l’any que ve. A més, aquestes obres permetran aprofitar millor i més intensament les instal·lacions, ja que evitaran que quan plogui aquestes quedin malmeses i inutilitzables durant dos dies com passa ara. Una situació que perjudica els gestors i els usuaris de les instal·lacions i que amb aquest nou projecte passarà a la història.

Un nou equipament esportiu

A l’interior de la instal·lació es crearà un nou equipament esportiu dotat d’una pista de futbol sala, dues pistes transversals de bàsquet per a entrenament, una pista longitudinal de bàsquet per a campionats i una pista longitudinal de voleibol.
L’equipament necessari per vestir totes aquestes pistes s’instal·larà de nou. De fet, les cistelles de bàsquet es penjaran de l’estructura de la coberta per donar més flexibilitat a les pistes. A més, l’equipament disposarà de grades desmuntables per a 126 persones. Finalment està previst reservar un espai per a magatzem de material.
El paviment de la pista, de goma reciclada, es canviarà per un de nou de les mateixes característiques. Així mateix, està prevista també una nova instal·lació elèctrica per a la il·luminació de la pista amb sistemes d’estalvi energètic.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram