Una imatge de l’entrada de l’institut. Foto: Google Maps

Una conserge de l’institut Juan Manuel Zafra, del barri del Camp de l’Arpa del Clot, va ser apartada l’abril de l’any passat pel Consorci d’Educació per, presumptament, assetjar un alumne del centre de 15 anys. Els fets s’han conegut ara després que ho avancés la setmana passada l’emissora RAC1.

Segons la denuncia, la dona, de 40 anys, convidava l’alumne a esmorzar i berenar, li va regalar roba i un ordinador, l’anava a veure quan feia esport, li deia que l’estimava per correu electrònic i Whatsapp i, fins i tot, li hauria ofert diners a canvi de sexe amb ell i un altre alumne. Segons ha explicat en un comunicat el Consorci, la direcció de l’escola els havia alertat dues setmanes abans -el 26 de març- i el 30 de març els pares de l’alumne van presentar un escrit a la inspecció educativa del consorci per denunciar els fets. Des del Consorci remarquen que van actuar de manera “immediata per protegir el menor” i defensen que els fets no es van traslladar a la DGAIA (Direcció General d’Atenció a la Infància), ja que no es tractava d’un cas on el menor ha de ser protegit del seu entorn familiar.

La versió de la família, però, és molt diferent. En un comunicat carreguen contra el centre per, segons diuen, no haver ofert cap ajuda psicològica a l’alumne. També acusen el centre de “falsificar” les notes de l’alumne, de pressionar els dos professors que van alertar de la situació i de sancionar amb un any de suspensió de feina i sou un d’aquests mestres.

La família, que va denunciar el cas als jutjats el 2 d’abril de l’any passat, va dirigir un nou escrit fa tres setmanes al consorci per denunciar l’actitud del centre. Això ha fet que el Consorci hagi obert un expedient informatiu per revisar totes les actuacions fetes i els documents relacionats amb els fets.