Una imatge de la Porkada de l’any passat. Foto: Enric Manonelles

La Porkada del Clot, una festa que combina la gastronomia i la cultura popular i que s’organitza amb motiu de la celebració de Sant Antoni, celebrarà la seva quarta edició aquest dissabte. La festa, que té com un dels seus pilars l’associació comercial de l’Eix Clot, amb les Xarcuteries Bosch al capdavant, tornaran a omplir la zona del mercat i alguns carrers del barri de gent.

La jornada festiva arrencarà a les 11 del matí amb el tastet de tapes al voltant del mercat. Hi haurà animació a càrrec del PorkdelClot, que estarà acompanyat de La Verreta i Lo Tossino de Tàrrega. A les cinc de la tarda arribarà l’hora de la tarda de tapes i la música. Cinc bars s’instal·laran a la plaça del Clot per oferir les seves creacions gastronòmiques. Per la seva banda el col·lectiu de DJ’s Northern Clot començaran a animar la festa, que s’allargarà fins a la nit. Una hora més tard es posarà en marxa el Porkatapes. Es tracta d’una ruta que començarà al carrer Rogent, a la cantonada amb Provença, i anirà fins a la plaça del mercat fent aturades als bars participants. L’animació anirà a càrrec de la xaranga ZeBRASS Marching Band. També hi haurà els ‘porks’ que després participaran en el correfoc, que començarà a les vuit.

I és que el foc, amb els Diables del Clot com a grans protagonistes, és l’altre pilar d’aquesta festa que ha arrelat al barri amb pocs anys. Així doncs, el correfoc començarà a la plaça del Mercat i farà un recorregut que passarà pels carrers del Clot, Escoles, Escultors Claperós i Rosend Nobas. Hi participaran els porks de la Polseguera d’Argentona, el Brolla de Cabrils i el PorkdelClot.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram