La protesta va ser molt concorreguda. Foto: Twitter (@ernestcanada)

La plaça de la Palmera, al barri de la Verneda i la Pau, va ser l’escenari el passat 11 de març d’una concentració veïnal que va reunir més de 300 persones que van expressar el seu rebuig a la macrocuina que s’està construint al carrer Puigcerdà. Es tracta de les anomenades Dark Kitchens o cuines fantasma, un model de negoci que ha aflorat durant la pandèmia i que consisteix en una cuina de grans dimensions on es prepara menjar per servir a domicili i que alguns restaurants han començat a fer servir.

El rebuig dels veïns, que han creat la plataforma Veïns Afectats per Cuines Fantasma –el grup neix per combatre aquest model de negoci al conjunt de la ciutat–, es deu al fet que consideren que aquestes cuines gegants provocaran molèsties per soroll, males olors, problemes de mobilitat i també creuen que generaran una gran quantitat de residus. En resum, consideren que no és un tipus de negoci adequat per funcionar en una zona residencial.

A banda de la protesta de l’altre dia, els veïns de la zona fa temps que es mobilitzen contra aquest projecte coordinats a través d’un grup de whatsapp. Una de les accions que porten a terme és mirar d’impedir que quan arribi un camió amb material de construcció pugui descarregar.

TOT LEGAL
Per la seva banda, des del Districte expliquen que el projecte té tots els permisos en regla i que actualment les obres estan en una primera fase. Actualment la normativa no contempla aquest tipus de negoci i JxCat i ERC ja han demanat a l’Ajuntament que ho reguli.