El Ple, farcit de pancartes de protesta. Foto: Twitter (@EnsPlantemP9)

El Ple del Districte del 27 de novembre va deixar una imatge especialment cridanera. La de la gran quantitat de pancartes de protesta, acompanyades de les corresponents queixes, que diferents col·lectius veïnals van mostrar. La principal queixa va ser la que va fer referència al futur hotel de 14 plantes que es construirà al carrer Cristóbal de Moura, a la zona de Provençals del Poblenou. 

Diferents entitats veïnals, com ara Ens Plantem, Taula Eix Pere IV i la Comissió d’Habitatge del Poblenou, van organitzar una mobilització batejada amb l’etiqueta #EnsPlantemAlPle. Els integrants de la protesta es van citar a la rotonda del Casino i des d’allà van fer una marxa de protesta fins al Ple. El futur “macrohotel”, tal com l’han batejat les entitats, ha provocat que més d’una trentena d’entitats s’hi hagin oposat. A finals de setembre les entitats ja van fer públic un manifest per denunciar que ja en tenen prou “d’hotels, de la gentrificació i de posar el barri al servei del capital global i del turisme”. El nou hotel, lamenten aquestes entitats, es podrà construir perquè el solar on es farà forma part de la zona que el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics considera de “creixement sostenible”. De fet, durant el Ple, el projecte va obtenir els vots necessaris, entre ells el de Barcelona En Comú, per poder tirar endavant.

HABITATGE I [email protected]
Durant el Ple, veïns i entitats també van criticar la situació de l’habitatge i el projecte aprovat recentment per transformar el [email protected] Sobre aquesta última qüestió, des de la Taula Eix Pere IV van afirmar que cal “defensar els resultats del procés participatiu i no claudicar ara davant els interessos privats”.