La protesta va ser el passat 3 de febrer. Foto: Sindicat de Llogaters

Un grup de 200 persones convocades pel Sindicat de Llogaters van ocupar el passat 3 de febrer la seu del fons d’inversió Azora, al carrer Pallars, per denunciar el cas d’un augment del lloguer que afecta un centenar de famílies de cinc finques, una de les quals és del barri del Clot. La resta són del barri de Vallcarca, de l’Hospitalet, Terrassa i Badalona.

El passat mes de gener els llogaters d’aquestes finques es van unir per demanar una negociació amb el fons d’inversió que evités un augment del lloguer previst d’entre el 30 i el 90%. Durant la protesta, el portaveu del Sindicat de Llogaters, Jaime Palomera, va denunciar que mai s’havien trobat ningú “amb unes pràctiques tan abusives”. Palomeras va denunciar que “no accepten cap mena de reunió ni de comunicació i cometen frau de llei als contractes perquè inclouen assegurances i pujades del lloguer que no estan previstes a la llei espanyola”.

L’ocupació del local va provocar que els treballadors avisessin la policia, que primer va intentar negociar amb els activistes perquè sortissin de les oficines. Finalment, però, un grup d’antidisturbis van entrar al local i van fer fora els manifestants, que durant una estona més van continuar la protesta a fora el carrer.