La 26a edició de la Cursa de Bombers de Barcelona, disputada el passat diumenge 12 d’abril, va comptar amb la participació de 27.000 corredors, 40% dels quals van ser dones.

El recorregut, que va començar a l’avinguda del Marquès de l’Argentera i va vorejar el districte de Sant Martí, va constar de 10 quilòmetres i gràcies al bon temps va estar farcit d’espectadors que van animar els participants. Els guanyadors van ser el corredor toledà Ángel Ronco en categoria masculina –amb un temps de 30 minuts i 14 segons–, i Lídia Rodríguez en categoria femenina –que va aturar el cronòmetre en 34 minuts i 23 segons–.

Enguany la cursa va sortir progressivament des de 12 calaixos per evitar taps i aglomeracions. Tot i l’ambient festiu de la jornada, es va haver de lamentar la mort d’un veí de Sant Cugat de 44 anys, que va patir una aturada cardiorespiratòria mentre corria. La víctima va ser traslladada a l’Hospital Clínic, on no es va poder salvar-li la vida. En un comunicat, l’organització de la cursa va lamentar la mort del corredor.