L’Ajuntament i el Consorci d’Educació estudiaran possibles mesures legals per mirar de “desencallar la situació” de les escoles Joan Roca després que el propietari dels tres centres (dos estan situats a la Meridiana i un a la rambla Guipúscoa) s’amotinés el passat 10 de març en un dels edificis després que una sentència judicial li denegués la gerència de les escoles.

Els fets van provocar que els Mossos d’Esquadra haguessin d’intervenir per tal que el mateix Joan José Roca i els agents de seguretat privada que l’acompanyaven marxessin de l’edifici on havien entrat. La situació també va provocar que els nens de les escoles estiguessin diversos dies sense anar a classe. Un cop les classes es van reprendre, la Guàrdia Urbana va desplegar un dispositiu de vigilància per garantir el funcionament de les escoles.

La sentència judicial que li va denegar la gerència de les escoles es va produir el passat 9 de gener després de diverses denúncies contra Roca per acomiadaments aleatoris, amenaces, abús de poder i contractacions de caràcter masclista.