Una imatge del dia de la inauguració. Foto: Districte

El barri del Parc i la Llacuna del Poblenou va estrenar a finals de juny un innovador centre gestor de residus tecnològics. L’espai està situat al número 97 del carrer Pujades.

El centre el gestiona la Fundació Trinijove i ha permès crear una desena de llocs de feina per a joves en risc d’exclusió social. A banda de crear llocs de treball, el centre també farà diferents activitats orientades a la formació per millorar la relació amb el món laboral de més d’un centenar de persones al mes, especialment joves i altres col·lectius vulnerables derivats dels Serveis Socials del Districte. Per exemple, ja estan en marxa formacions relacionades amb equips informàtics i de gestió de residus urbans i industrials. També hi ha un laboratori de mòbils i residus tecnològics amb l’objectiu de reutilitzar mòbils, tauletes i ordinadors per donar-los un nou ús o reciclar-los.

NAU REHABILITADA
La nau on ha obert el centre té 600 metres quadrats, és de propietat municipal (cedida a la Fundació Trinijove) i està catalogada perquè és un vestigi del patrimoni industrial i modernista del Poblenou.