El centre de fotografia KBr va obrir ahir. Foto: Pau Cortina / ACN

La Fundació Mapfre va inaugurar ahir el nou centre de fotografia KBr situat a la mateixa Torre Mapfre, al barri de la Vila Olímpica. L’objectiu és que aquest espai es converteixi en un gran referent de la ciutat en matèria fotogràfica.

Nadia Arroyo, directora de l’àrea de cultura de la Fundació Mapfre, celebrava ahir l’obertura del nou centre, que ja estava projectada temps enrere però es va haver d’endarrerir per la pandèmia. “Crec que és bona notícia que arribi una nova institució que genera activitat cultural, i certament ara, enmig de la pandèmia tan terrible i que s’està patint tant en la cultura”, afirmava.

Un dels grans objectius de KBr és entrar en la xarxa d’arxius, escoles, col·leccions, entitats i personalitats fotogràfiques de la ciutat i Catalunya. En aquest sentit, ja s’està planificant la col·laboració amb escoles de fotografia i imatge, que exposaran regularment al centre, així com amb col·leccions particulars i públiques catalanes i també festivals.

La primera mostra que es pot visitar és una àmplia retrospectiva del fotògraf Bill Brandt, un dels grans noms de la fotografia del segle XX.