Els veïns del Besòs reclamen “un barri digne”. Foto: Twitter (@ZonaForum)

”Per un barri digne”. Aquest va ser el lema que els 3.300 veïns, segons xifres de la Guàrdia Urbana, dels barris del Besòs i el Maresme i de la Verneda i la Pau van exhibir el passat 5 d’octubre durant una marxa reivindicativa que va arrencar a la rambla de Prim per protestar contra la inseguretat.

Durant la manifestació, que va tenir el suport de col·lectius com Zona Fòrum o Tsunami Veïnal, els veïns van reclamar “poder sortir al carrer sense por” enmig de pancartes on es podien llegir missatges que reclamaven una “Barcelona cívica i segura”. Tot plegat mentre feien sonar xiulets i picaven cassoles per fer visible el seu descontentament, tal com van començar a fer a mitjans del passat mes d’agost.

Les queixes veïnals apunten en diferents direccions. Hi ha el problema relacionat amb la inseguretat, però aquest no és l’únic i també s’expressa de diferents formes. Els veïns parlen d’insalubritat, xeringues als parcs, ocupacions de locals i pisos i robatoris.

CENTRE DE MENORS
Un altre dels focus del malestar veïnal és la possibilitat, de la qual es parla des de fa mesos, que el barri aculli un centre d’acollida per a menors estrangers. De fet, des de fa mesos un grup de veïns s’han mobilitzat i han anat ocupant de forma esporàdica el solar de l’avinguda Eduard Maristany on s’havia parlat que es podria fer el centre. El regidor David Escudé, a l’entrevista que avui publica Línia Sant Martí, considera que el barri del Besòs no és la millor opció per aquest equipament.