Imatge de la protesta de divendres passat. Foto: Twitter (@casaafricasuport)

Un centenar de persones es van manifestar al Poblenou divendres passat per donar suport als integrants de la Casa Àfrica, l’espai ocupat del carrer Marià Aguiló on hi viuen una vintena de joves migrants africans. La marxa era la resposta al desallotjament que tres dies abans havien estat a punt de patir aquest grup de migrants però que finalment es va aturar temporalment.

La protesta, organitzada per la plataforma ‘Suport a Casa Àfrica’ va tenir el suport de diferents col·lectius, com ara Emergencia Frontera Sur, Tanquem els CIES o el Sindicat de Venedors Ambulants. Els residents a la Casa Àfrica van llegir una carta, des de davant de la seu del Districte, adreçada al barri del Poblenou i als col·lectius de suport per agraïr-los el seu suport, al mateix temps que van demanar la col·laboració dels veïns “per poder millorar la seva condició de vida a Barcelona”. Per la seva banda, l’Associació de Veïns del Poblenou va llegir un comunicat de suport als integrants de la Casa Àfrica.

RECURS DE L’AJUNTAMENT
La suspensió temporal del desallotjament va arribar després que el jutge estimés una petició de l’Ajuntament. Posteriorment, el tinent d’alcaldia Jaume Asens va celebrar la “bona notícia” i va explicar que “ara cal exigir que el propietari retiri la denúncia per arribar a un acord que garanteixi que les administracions competents en asil i immigració assumeixin les seves obligacions”. Asens també va afegir que “fan falta més recursos per a una acollida digna i permisos de treball perquè aquestes persones puguin sortir de l’exclusió social i ser autònomes”.