Els veïns que van participar a la ruta del 6 de febrer. Foto: Twitter (@ObservatoriP9)

L’Observatori dels Barris del Poblenou, una plataforma crítica amb el [email protected] que reivindica alternatives al model econòmic que representa aquesta zona del districte, segueix organitzant-se. Recentment han anunciat el naixement de dues noves assemblees, que són l’Assemblea del Totxo –a la zona entre Bac de Roda i Prim al voltant de la Gran Via– i l’Assemblea Front Marítim –a la zona del Palo Alto, entre els carrers Taulat i Selva de Mar–­.

Des d’aquesta plataforma veïnal defensen un barri “al servei dels veïns amb habitatge digne i assequible per a tothom”, que també es caracteritzi per tenir “comerç de barri, activitat industrial sostenible i local, equipaments i espais verds”. Una altra reivindicació d’aquest grup de veïns és la protecció del patrimoni i la memòria històrica. Per defensar tot això han anat creant diferents assemblees.

Una de les tasques d’aquestes assemblees és la d’organitzar rutes informatives per explicar les diferents reivindicacions que es porten a terme. El 6 de febrer, per exemple, se’n va fer una pel barri de Provençals del Poblenou. D’altra banda, des de l’Observatori dels Barris del Poblenou han aprofitat el primer aniversari de l’Hort Fortalesa –un solar del barri del Maresme ocupat i transformat en hort– per reivindicar el passat agrícola i industrial del Poblenou.