Una trobada al local de l’escola. Foto: Escola de Vida Poblenou

L’Escola de Vida Poblenou és un projecte social que des del 2015 organitza activitats socials i culturals per a nens a la zona del Front Marítim i Diagonal Mar, on té un local al carrer Pellaires, a davant del recinte del Palo Alto. Ara l’entitat passa per un moment molt delicat, ja que podria ser desnonada del seu local d’aquí a pocs dies.

La pandèmia del coronavirus va obligar als actuals responsables –Marieliza Vargas i Ronald Portillo, que lideren el projecte des del 2017– a suspendre totes les activitats que organitzen, que estan relacionades amb el mar i la vela, la restauració i la navegació de vaixells, la construcció d’instruments musicals, excursions a la muntanya i l’organització de casals d’estiu. El 2018 van quedar finalistes en el programa d’emprenedoria social i solidària de Barcelona Activa.

La situació va provocar que a finals de març Vargas i Portillo demanessin una rebaixa o un ajornament del lloguer. La resposta de la immobiliària, denuncien, va ser que no se’ls renovaria el contracte, que s’acabava a l’abril, i que el dia 30 del mes passat havien d’entregar les claus. Ara, segons el contracte, han de deixar el local el pròxim 29 de maig, però demanen poder-hi seguir fins a l’agost per poder trobar un altre local amb condicions similars i respondre dels seus deutes.

CARTA A COLAU
Per mirar de trobar una solució i poder salvar el projecte, Vargas i Portillo van enviar una carta a l’alcaldessa Colau per exposar-li la situació de l’Escola de Vida Poblenou. La resposta de l’alcaldia va arribar fa pocs dies i a la missiva se’ls informava que a través del Districte es contemplaria l’opció que puguin tenir un espai en la nova configuració del recinte del Palo Alto –ara aturada pel coronavirus–, on està previst que una part de l’espai sigui ocupat per diferents entitats del barri.

D’altra banda, des de l’Escola de Vida Poblenou també estan mirant de teixir aliances amb les entitats veïnals per poder tenir més força per denunciar la seva situació. De fet, des de la Taula Eix Pere IV, amb qui han fet activitats de forma conjunta, ja els han mostrat el seu suport en la seva reivindicació.