L’acord entre les tres administracions es va firmar ahir. Foto: Diputació

L’Ajuntament, la Diputació i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) van signar ahir un acord per promoure la reactivació econòmica de Barcelona i l’àrea metropolitana a partir d’una estratègia comuna. L’aliança es va concretar a través d’un conveni firmat pel primer tinent d’alcaldia del consistori, Jaume Collboni; la vicepresidenta de l’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, Montserrat Ballarín i la presidenta de l’àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació, Eva Menor.

L’acord ha de permetre que les tres institucions treballin conjuntament a favor de la reactivació econòmica fins al 2024, tot i que aquesta data es podria allargar. Durant la firma de l’acord, Collboni va destacar que la importància de les actuacions que han de servir per a la transformació digital del comerç i de les àrees econòmiques autogestionades (Apeus). El pacte, va afegir Collboni, “ajudarà a desplegar projectes amb visió metropolitana”, com poden ser el desenvolupament de polígons del Besòs o d’altres zones com la Zona Franca o el [email protected]

Per part de la Diputació, Menor va destacar que l’acord ajudarà a fer créixer una visió municipalista del projecte de llei de les Apeus i permetrà que els municipis tinguin suport en la transformació digital de les petites i mitjanes empreses. Per la seva banda, Ballarín va destacar que la firma suposava un moment històric, ja que es tracta d’un marc col·laboratiu “únic entre les tres administracions i el primer d’aquestes característiques en la història de la democràcia”. Una de les qüestions que va celebrar més va ser el pla de l’AMB ApropAMB, que servirà per donar “suport a la cohesió social, a l’economia de proximitat i la coproducció de serveis”.