nou panot

Un dels nous panots que s’ha posat al Poblenou, amb el dibuix de la icònica flor. Foto: Laura Fígols/ACN

L’Ajuntament ha posat en marxa aquest matí les obres perquè la superilla del Poblenou estreni tres nous models de panot sostenible. Així, abans que acabi el 2023, l’eix verd del carrer dels Almogàvers comprès entre els carrers de Badajoz i de Roc Boronat provarà uns panots més sostenibles i permeables.

Tot plegat, es tracta d’una prova pilot en què, durant un any, el consistori avaluarà el rendiment de les llosetes en una superfície d’uns 2.500 metres quadrats amb l’objectiu de trobar els avantatges i inconvenients per incorporar-los a futurs contractes d’obra pública.

Mateix disseny i més avantatges

L’Ajuntament feia mesos que buscava el panot del segle XXI demanant propostes on es buscava mantenir el disseny actual, incorporant solucions i tecnologies innovadores que permetessin reduir substancialment la petjada de carboni i impulsar l’economia circular.

Així doncs, del repte que va llençar la Fundació BIT Habitat amb el consistori han sortit tres guanyadors que s’han aprofitat del finançament de 240.000 euros del projecte. Totes tres propostes, anomenades “Panot del s. XXI”, “PANOT+” i “R3PANOT” comparteixen la utilització de materials reciclats per a la seva fabricació i reduir les emissions de CO2.

D’altra banda, un dels avantatges dels nous panots és que s’espera que redueixin l’efecte illa de calor, és a dir, l’augment de la temperatura a la ciutat per la calor generada per l’activitat humana, la poca humitat i el mur que representen els edificis. A més, els nous panots també afavoriran la reducció de soroll i a neutralitzar gasos contaminants.

Finalment, la primera tinenta d’alcalde, Laia Bonet, ha explicat en l’estrena de la col·locació del nou material que “no es tracta d’una competició entre tres panots, sinó de buscar les millors solucions per afrontar el repte climàtic”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram