L’Alchemika obrirà aquest primer semestre d’enguany. Foto: Google Maps

El serial relacionat amb la residència per a la gent gran Alchemika ja està a punt d’arribar al seu final. Divendres passat la Generalitat va donar per acabada la primera fase de la licitació de la gestió d’aquesta residència i centre de dia. Després que també es publiquessin les ofertes per al concurs de la seva gestió ja es coneix que hi ha 15 empreses que hi opten.

Així doncs, sembla que aquesta vegada, després d’anys de reivindicacions veïnals -el projecte va arrencar el 2009 amb el govern tripartit al capdavant de la Generalitat i ha patit múltiples endarreriments a causa de la crisi econòmica- l’Alchemika ja té un termini d’obertura (primer semestre del 2016) que s’acabarà complint i que permetrà que entre l’abril i, com a tard, a finals de juny, aquesta residència obri les seves portes. Aquesta data ha estat confirmada per fonts de Benestar Social a aquesta publicació, tot i que han evitat concretar més.

UN RECLAM NASCUT EL 2003
La residència Alchemika és una de les reivindicacions veïnals amb més història de la ciutat dels darrers anys. L’any 2003 els veïns dels barris del Clot i del Camp Arpa van començar a exigir la residència, ja que la zona no té cap equipament d’aquestes característiques.

L’Alchemika tindrà 25 places de centre de dia i 98 de residència assistida.