La Farinera del Clot està vivint un mes de maig molt especial. I és que aquest mes el centre cívic celebra el seu 20è aniversari després que obrís les seves portes el 8 de maig de 1999 a l’antiga fàbrica de farina ‘La Harinera de San Jaime’ arran de les reivindicacions veïnals per recuperar i reconvertir aquest espai pel barri.

El primer acte del programa va tenir lloc el 28 d’abril amb l’obra de teatre’The Incredible Box’, mentre que el 8 de maig es va inaugurar l’exposició ‘20 anys fabricant cultura’. Tres dies més tard, l’11 de maig, es va fer la festa dels 20 anys. La jornada va arrencar amb una visita teatralitzada per l’edifici i va continuar amb el sopar popular. Posteriorment va arribar l’hora de la música amb  Maruja’s Sound System, Northern Clot, PD Clothers, PD.G i ElTornado, d’una projecció a la façana i de l’espectacle pirotècnic a càrrec dels Diables del Clot.

Els actes van seguir el dia 15 amb la xerrada ‘De la Farinera Sant Jaume al Centre Cultural La Farinera del Clot’ i s’acabaran el 31 de maig amb l’espectacle ‘Under the pelucas’.