Entrega d’una placa durant la festa de diumenge. Foto: Twitter (@xavierbanyon)

La Cooperativa Antiga del Camp de l’Arpa és la cooperativa més antiga de la ciutat i aquest diumenge va fer la festa de celebració d’una data molt especial: el seu 150è aniversari.

La diada es va haver de celebrar, un any més, a La Formiga Martinenca, ja que la seu històrica de l’entitat fa més de cinc anys que està tancada. La cooperativa no pot pagar les obres de rehabilitació i fa més d’un lustre que va cedir l’edifici a l’Ajuntament a canvi que fos el consistori qui s’ocupés de la necessària rehabilitació. L’acord que van firmar l’entitat i l’Ajuntament establia que la gestió de l’equipament passaria a mans municipals durant, com a mínim, 15 anys però les obres ni s’han fet ni estan pressupostades.

El president de la Cooperativa Antiga del Camp de l’Arpa, Felip Zacarías, explica a Línia Sant Martí que “amb el nou govern som més optimistes i crec que hi ha possibilitats de tirar el projecte endavant”.

Sobre la festa de diumenge, Zacarías mostra la seva satisfacció “per haver aconseguit reunir 200 persones en la celebració d’una data que és un orgull per a l’entitat i el barri”. A la festa, precisament, hi van ser el regidor Josep Maria Muntaner i Jordi Via, el comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària. En declaracions a BTV, Via va assegurar que la rehabilitació de la seu “no és una qüestió inviable, però volem que tingui sentit respecte del pla de treball general de foment de l’economia cooperativa, social i solidària”.