Jordi Giró, al mig, en una compareixença. Foto: Patrícia Mateos / ACN

La subhasta de part del front marítim que va tenir lloc ahir i que va acabar amb el grup inversor propietari de l’Hotel Arts adjudicant-se 24 dels 26 lots que hi havia a la venda ha provocat una gran irritació entre les entitats veïnals, com per exemple és el cas de l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica. “La subhasta és inadmissible i tot plegat és esperpèntic”, afirma Jordi Giró.

Tal com va avançar ahir el Tot Barcelona, l’empresa Hotel Villa Olímpica (HOVISA) va posar al damunt la taula 78 milions per adquirir pràcticament tot el que l’Estat posava a subhasta, cosa que significava la pèrdua, per part de l’Ajuntament, de la possibilitat de dur a terme la transformació promesa d’aquesta zona del Front Marítim que hi ha al voltant de l’Hotel Arts. De fet, cal recordar que al maig de l’any passat, a finals del primer mandat de Colau, el govern municipal va anunciar que tenia un acord amb l’Estat per fer un canvi d’usos i aconseguir que la zona deixés d’estar dedicada a l’oci nocturn per fer-hi, entre altres, el nou edifici del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

Segons Giró, el que es va veure ahir confirma el que des de l’associació venien avisant des de fa més de dos anys. “Vam trigar molt que tothom fos conscient del problema que hi podia haver i ara la gent en serà conscient”, afirma. El president de l’AV Vila Olímpica es mostra molt crític amb el paper de l’Ajuntament i del regidor Jordi Martí, que ha estat el representant municipal que ha estat al darrere d’aquesta qüestió. “Els vam advertir que tot això podia passar però hi ha hagut inacció. Ara diuen que no els hi agrada el que ha passat… Estem molt decebuts”, afirma Giró. Les crítiques de Giró segueixen i es pregunta “a canvi de què hem regalat uns actius tan importants a un fons voltor?”. En aquest sentit, creu que no és casualitat que ara l’Estat s’embutxaqui gairebé 100 milions d’euros amb la subhasta i que la setmana passada s’anunciés que el govern central invertirà 72 milions d’euros a Barcelona en habitatge de protecció oficial i que cedirà la seu central de Correus perquè albergui un complex tecnològic. “Els silencis que hi ha hagut ens fan pensar en un pacte d’altes instàncies”, diu Giró.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram