Les queixes de les famílies fa molt temps que duren. Foto: J.Ll. Quíllis

En el context que es troba l’Escola La Mar Bella és complicat parlar de bones notícies però el que va es va conèixer el passat 9 de maig pot ser qualificat d’aquesta manera. I és que aquest dia es va confirmar que els alumnes de l’escola seran reallotjats, de cara al setembre, mentre durin les obres d’ampliació del centre, que acumulen mesos i mesos de retard.

El reallotjament, doncs, es va aprovar durant una reunió celebrada entre la direcció de l’escola, l’Ampa, el Districte i el Consordi d’Educació. Les famílies feia temps que, veient el ritme de les obres, havien demanat que els alumnes fossin traslladats als mòduls que actualment ocupen els alumnes de l’Institut Maria Espinalt, al carrer Llacuna, i que a partir del setembre quedaran lliures.

Abans de la reunió ja es va evidenciar que les famílies arribaven a la trobada amb l’esperit combatiu que les caracteritza. Abans del seu inici van voler deixar clar, amb una petita protesta amb forma de cassolada, que no tenien cap intenció de sortir de la reunió sense haver aconseguit el seu objectiu. De fet, gràcies a l’acord aconseguit, les famílies van desconvocar una protesta que tenien previst fer l’endemà, el 10 de maig.

COMISSIÓ DE SEGUIMENT
Ara, tal com expliquen des de l’Ampa a Línia Sant Martí, es farà un seguiment de tot el procés que implica el trasllat. “Volem que es faci tot bé perquè en els barracons haurem de compartir espai amb l’Escola Flor de Maig”, afirma Joan Lluís Quílis, portaveu de l’Ampa.

Sembla, doncs, que a partir del mes de setembre, com a mínim, els nens i nenes de l’escola no hauran de conviure amb el soroll, la pols i altres molèsties que fa temps que els causen les obres d’ampliació d’una escola que ha vist com l’administració, sovint, no acaba de fer bé la seva feina.