Ferran Adrià. Arxiu

El passat 14 de juny, Barcelona es convertia en la ciutat amfitriona del Dia Mundial del Donant de Sang. En el marc d’aquesta experiència durant tot l’any s’han anat succeint una sèrie d’iniciatives que pretenen conscienciar la ciutadania sobre la importància d’aquesta pràctica i fer augmentar el nombre de donants a la ciutat.

Una d’aquestes iniciatives va fer parada a mitjans d’octubre a la biblioteca Poblenou-Manuel Arranz. Allà es va organitzar Tinc sang de sibarita, una mena de ruta gastronòmica dissenyada per als donants. Aquesta experiència va comptar amb la participació de més d’un miler de persones, que després de donar sang van rebre a canvi un menú elaborat pel cuiner Ferran Adrià. El xef de El Bulli va preparar per a l’ocasió un suc de taronja natural amb gas, coca amb esfèric de iogurt, núvol de crispetes i una truita de patates en deconstrucció.

La campanya Tinc sang de sibarita ja ha passat per hospitals com el de la Vall d’Hebron, Sant Pau o el Clínic de Barcelona. La propera cita està prevista pels dies 3 i 4 de novembre a l’Hospital de Bellvitge, on el xef Carles Abellan prepararà un menú especial per a tots els que s’acostin a donar sang.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram