Un moment de la concentració de rebuig a l’agressió. Foto: Twitter (@ArranClot)

Al voltant de 200 veïns del Clot es van concentrar el passat 3 de febrer a l’exterior de l’estació del metro del barri per rebutjar l’agressió homòfoba patida per un noi el dia 25 de gener a la mateixa estació.

Sota la convocatòria de l’Observatori contra l’Homofòbia, Unitat contra el Racisme i el Feixisme i l’associació de veïns del barri, els concentrats van voler donar el seu suport a la víctima, que també va formar part de la protesta. El jove, Edgar Aragall, va afirmar que a partir d’ara pot fer de “veu” per ajudar a fer visible “tots els casos d’agressions homòfobes que poden provocar que altres persones tinguin por d’agafar el metro”. Durant l’acte, els Castellers de Barcelona van aixecar un pilar de rebuig a l’homofòbia.

ATAC AMB GAS PEBRE
L’agressió patida per Aragall, tal com ell mateix va relatar en primer lloc a Twitter, va tenir lloc quan ell i dos amics més tornaven de festa amb el metro. Tots tres anaven agafats del braç i una dona els va començar a increpar i, segons el relat d’Aragall, els va cridar “maricones de mierda”. Això va provocar que comencés una discussió i, just després que el noi premés el botó d’alarma del vagó, l’home que acompanyava la dona el va ruixar amb un esprai de gas pebre.

En paral·lel, aquesta nova agressió ha provocat que Eugeni Rodríguez, de l’Observatori contra l’Homofòbia, hagi alertat que “durant aquest 2020 ja hi ha hagut 21 agressions”. Rodríguez creu que les administracions haurien d’aplicar protocols que “funcionin d’una forma adequada i correcta per actuar en aquests casos”. En el cas de Madrid, recorden des de l’Observatori contra l’Homofòbia, els protocols ja existeixen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram