L’edifici de La Escocesa està molt degradat. Foto: Ens Plantem

A l’antiga colònia fabril del Poblenou coneguda com La Escocesa, al carrer Pere IV, hi viuen ocupant i de forma precària una cinquantena de persones. L’edifici, de propietat municipal excepte una petita part de la Sareb, està en estat de ruïna i en qualsevol moment els inquilins podrien ser desallotjats.

La plataforma veïnal Ens Plantem fa temps que reivindica un reallotjament digne per a totes les persones que viuen a l’edifici. Al mateix temps, des d’aquesta entitat consideren que part de la degradació de l’edifici ha estat provocada per les obres que s’estan fent en un solar del costat i que han de servir per construir edificis d’oficines. Ens Plantem també considera que els habitatges de La Escocesa s’haurien de rehabilitar i protegir, al mateix temps que demana que s’aturin les obres de les futures oficines.

Des de l’Ajuntament la primera opció amb la qual es treballa és la d’oferir habitatges alternatius per a les famílies, especialment les que tenen menors a càrrec. La situació és molt més complicada per als migrants sense papers que també viuen a l’edifici. Per últim, hi ha el cas d’una llogatera que viu a la part que és propietat de la Sareb amb un contracte de renda antiga i que també hauria de ser reallotjada.