Una imatge de la manifestació veïnal del passat 5 de maig. Foto: Twitter (@EnsPlantemP9)

Al Poblenou, el debat sobre el turisme és més viu que mai. En les darreres setmanes, la qüestió s’ha escalfat una mica, especialment després de la manifestació de protesta del passat dia 5, organitzada per la plataforma Ens Plantem. La marxa de protesta va acabar amb el llançament d’ous de pintura i un pot de fum contra dos hotels -Amistat Beach Hostel i Travelodge Poblenou- del barri propers a la rambla.

La manifestació va tenir un seguiment notable, ja que hi van participar uns 300 veïns. La marxa es va desenvolupar de forma pacífica mentre els seus participants cridaven consignes contra “l’especulació i el turisme massiu”. Des d’Ens Plantem, remarquen que no s’oposen al turisme, sinó a la “turistificació del barri”. De fet, una de les pancartes que es va poder veure a la protesta deia el següent: “Turisme sí, massificació no”. Va ser cap al final, però, quan un petit grup de manifestants van llançar ous de pintura i un pot de fum contra la façana dels dos hotels.

CONDEMNA POLÍTICA
L’incident va rebre la condemna de totes les formacions polítiques de l’Ajuntament amb l’excepció de la CUP. L’alcalde accidental, Gerardo Pisarello, va condemnar els fets en un tuit i va insistir en la necessitat “d’aplicar amb fermesa el PEUAT, combatre els lloguers abusius i l’especulació als barris”.

La resposta d’Ens Plantem, però, va ser la de defensar la protesta i minimitzar l’incident del final. En paral·lel, la plataforma també va denunciar que al final de la manifestació “vuit persones, cinc d’elles menors, van ser identificades pels antiavalots dels Mossos d’Esquadra”. Una situació, denuncien, “clarament desproporcionada que busca estendre la por al Poblenou”.

D’altra banda, Ens Plantem, que el dia 23 celebrarà una assemblea, ha rebut el suport de l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS). En un comunicat, l’ABTS celebra que la manifestació fos “tan exitosa” i considera que el llançament de pintura i d’un pot de fum va ser una acció “simbòlica dins l’escenificació del conflicte”.

CARRER LLULL
D’altra banda, aquesta setmana s’ha conegut que els estudis per aclarir els problemes estructurals que va patir l’edifici del número 155 del carrer Llull no han pogut determinar la causa de l’esquerda, que fa un mes va obligar a desallotjar una trentena de veïns durant uns dies. Els veïns i Ens Plantem han defensat sempre que les esquerdes van aparèixer a causa de les obres d’un nou hotel que s’està construint a davant. De moment, però, les obres encara continuen aturades.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram